Раздвижването на пазара на електромобили не е оправдано и този

...
 Раздвижването на пазара на електромобили не е оправдано и този
Коментари Харесай

Електромобилите ще станат популярни, но в далечно бъдеще

 Раздвижването на пазара на електрически автомобили не е целесъобразно и този вид транспортни средства още дълго време ще останат надалеч обратно като избор на средство за напредване. Това написа в разбор на австрийското издание Die Presse, което напомня, че през 2017 година едвам 1,3% от общите продажби в света са били на електрифицирани коли.
„ Едни смятат генералния шеф на Tesla – Илон Мъск, за ексцентрик, а други го дефинират като „ талант в маркетинга ”, само че той е същински визионер за това, което касае електрическите автомобили.  Мъск се движи към фантазията за бъдеще без мотори с вътрешно горене и той интензивно развива това направление на автомобилната индустрия. Като цяло обаче шумотевицата към електрическите автомобили е прекомерна, защото продажбите им са прекомерно дребни и това няма да се промени скоро ”, написа Die Presse. 

Изданието показва, че през предходната година в международен мащаб са продадени едвам 1,1 млн. електрическия автомобил. В множеството страни тези транспортни средства получават дотации, които доближават до една четврт от цената им, като това е повода този бранш да пораства много по-бързо от бранша на общоприетите коли. Реалният взрив на електрифицираните коли обаче не е в Западна Европа или Съединени американски щати, а в Китай, където през 2017 година са купени повече от половината транспортни средства на ток.

„ Тези машини ще станат известни, само че това няма да е скоро, а в едно далечно бъдеще. Все още не може да се уточни съответен период за това по кое време електрическите автомобили ще изместят от пазара транспортните средства с мотори с вътрешно горене. Важна роля за сходно нещо ще играе навлизането на други нови технологии, които може да създадат електрическите автомобили в действителност конкуретоспособни ”, се споделя в разбора.

Тезата на изданието се потвъждава и от отчет на Международната организация за енергетика, съгласно която за първи път от 2014 година в международен мащаб са направени по-големи вложения в изкопаеми източници на сила – петрол и газ, в сравнение с във възобновими. Увеличението в първите е с 3%, до момента в който при възобновимите източници на сила се регистрира спад с цели 7%

„ Изкопаемите енергийни запаси не губят своята новост, а в противен случай – стават все по-популярни. В същото време се вижда лек спад в вложенията в алернативни източници на сила. Съединени американски щати неотдавна съумя да доближи рандеман на петрол от 11 млн. барела дневно, като е напът да стане най-големият производител в света ”, се споделя още в разбора на Die Presse.
По публикацията работиха: автор Automedia.bg, редактор Надежда Бочева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР